Bier

maart 28, 2010 · Posted in Geen categorie 

Vandaag was het Genietschap voor het eerst in de volledig vernieuwde samenstelling, d.w.z. niet meer met zijn drieën maar met zijn vijven. Romeo had al een keer meegekookt en voor Marcel was vandaag de vuurdoop. Ook de partners waren vandaag van de partij en dus hadden we een gezellig grote tafel bij Collin thuis. Wel even wennen, koken voor zes personen of voor tien is toch wel weer een verschil en vraagt om wat betere mis en place en meer organisatievermogen in de keuken. We hebben het er goed vanaf gebracht.

Zoals het thema al aangeeft was het vandaag vooral bier wat de klok sloeg. Niet alleen als begeleidende drank maar vooral ook in de gerechten.  Zo werd er vandaag o.a. geserveerd; versgebakken bierbrood met bietenrelisch, een vispotje met Christoffel blond, Ossobuco gestoofd in Mc Chouffe en een sabayon van Brusselse kriek. De uitgebreide menukaart en receptuur is uiteraard weer terug te vinden op de website.

Het was een gezellige avond. De dames konden lekker kletsen aan tafel en wij konden ons heerlijk uitleven in de keuken. Persoonlijk vond ik het een erg leuk thema en over het algemeen kunnen we denk ik stellen dat er weer mooie gerechten zijn geserveerd.  Niks mislukt? Natuurlijk wel! Maar daar zeggen we natuurlijk niets over. Als er iets is dat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat je daar niets over moet zeggen tegen de gasten maar er gewoon een mooi verhaal van moet maken aan tafel. Romeo en Marcel hebben laten zien een aanwinst te zijn voor het Genietschap. Niet alleen omdat ze dezelfde passie delen als de overige leden maar ook omdat het gewoon twee hele gezellige kerels zijn. We kunnen weer terugkijken op een mooie avond en ik kijk alweer uit naar de volgende keer. Het thema zal dan zijn “Provinciën”’. Ben benieuwd wat er dan weer op tafel komt.

Remko

Datum: maart 2010

Comments

Leave a Reply