Provinciën

mei 28, 2010 · Posted in Geen categorie 

De bijeenkomst was deze keer anders dan anders. In eerste instantie had iedereen een tafelgast uitgenodigd. Omdat enkele genodigden hadden afgezegd wegens andere verplichtingen werd besloten om de avond eens alleen met de leden van het Genietschap te houden. Eigenlijk ook weleens leuk want dit betekende meer tijd voor  een goed gesprek met elkaar en minder zorgen voor een ander. Het weer werkte uitstekend mee en dus kon er lekker buiten in de tuin gegeten worden.

Het thema werd deze keer als lastig maar uitdagend ervaren. Ieder lid had na afloop van de vorige kookavond twee provinciën toegewezen gekregen om daar deze keer een mooie combinatie van streekgerechten van te maken. Zoals gezegd, niet eenvoudig maar wel verrassend. Wat dacht u bijvoorbeeld van Berenburg scampi’s met een Edammer kaaskoekje, Limburgs Zuurvlees, asperges van de Brabantse wal, een Noordzeescholletje en een heerlijk versgebakken Twentse krentenwegge. De gemaakte combinaties, de receptuur en de begeleidende wijnen zijn uiteraard terug te vinden op de website.

De avond verliep, behalve een wat stroeve start van Marcel ( zijn scampi’s lagen nog in Arnhem en de band van zijn auto was lek), soepel. Zoals al eerder gezegd, er hoefde niet gezorgd te worden dus er stond wat minder druk op de ketel. Lekker rustig op gang komen met een Juupke in de zon, daarna op het gemakje maar wel met volledige concentratie en toewijding de keuken in. Ook deze keer viel weer op dat iedereen het Genietschap als een uiterst serieuze zaak neemt. Niemand maakt zich er gemakkelijk van af en er wordt goed nagedacht over de gerechten en de bijpassende wijnen.

Wat mij betreft mogen we dan ook deze keer weer terug kijken op een zeer geslaagde, gezellige avond met een hoop plezier, goede gesprekken en uiteraard mooie gerechten en lekkere wijnen. Heren, wederom enorm bedankt!

Remko

Datum: mei 2010

Comments

Leave a Reply