Op een mooie lentedag….

juni 20, 2011 · Posted in Geen categorie 

Lammetjes lopen in de wei, in de moestuinen is weer volop activiteit, de aspergestekers zijn weer in het land en de Paashaas is zijn eieren alvast aan het beschilderen. Kortom, het is de tweede week van april en de lente is in volle gang. Een prima moment van het jaar om weer eens bij elkaar te komen met Genietschap Kulinair en te genieten van al het moois dat deze periode ons te bieden heeft. En genieten werd het zeker met het menu dat we hadden samengesteld. Oordeelt u zelf:

“Tweeluik van coquilles met sherrysabayon en gegrilde tonijn op komijnwortel”

“Krokant gebakken asperge met haringdip, gefrituurde asperge met mangosalsa en een crostini met asperge en kaaskrullen”

“Kabeljauw in  koude garing met komkommerbavarois en gegrilde avocado”

“Lamsbiefstukje met Asperges (klassiek, vanilla, dip) en aardappelmousseline”

“Rabarber crumble, Rabarbercompote met Mascarponemouse en rabarber ijs”

Ziet er prima uit, toch? Wij zelf vonden het niet alleen een heel mooi en uitdagend menu maar ook een behoorlijk bewerkelijk menu. Vooral de voorbereidingen namen ditmaal nogal wat tijd en ruimte in beslag. In huize Goedel, voor deze gelegenheid omgetoverd tot huiskamerrestaurant, werd vanaf een uurtje of 17.30 flink gesneden, geschild, geraspt en gehakt (inclusief een vinger). Rond 19.00 uur begonnen de genodigden van vandaag, Yoni, Dave en Sven, binnen te druppelen. Helaas waren er op het laatste moment twee afzeggingen waardoor we deze keer een tafel van acht in plaats van tien hadden. De mensen die wel aanwezig waren hebben het, gezien de goede gesprekken, lege borden en vele lege wijnflessen, erg naar hun zin gehad. Rond de klok van tweeën reed de taxi voor en kon er met veel plezier terug gekeken worden op weer een hele mooie, kulinaire avond.

Romeo en Ingrid, bedankt voor de gastvrijheid (volgende keer inclusief ontbijt??).

Comments

Leave a Reply