Kabeljauw in koude garing met komkommerbavarois en gegrilde avocado (8 a 10 pers.)

juni 20, 2011 · Posted in  

Ingredients

  • Voor de Kabeljauw kilogram
  • 1 kilogram Kabeljauwfilets
  • 4 sjallotten
  • 3 dl olijfolie
  • 50 grams gehakte bieslook
  • 1,5 citroen
  • 3 rijpe avocado's
  • 1 citroen
  • 4 dl. komkommersap
  • 1,3 dl. slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 10 cherrytomaatjes (ontveld)
  • 15 grams basillicum
  • 4 tablespoons mayonaise
  • 6 tablespoons Griekse yoghurt
  • 2 teaspoons mosterd
  • naar smaak zout en peper

Directions

Bereiding:

Kabeljauw: Maak een marinade van de helft van de gesnipperde sjalot,1 dl olijfolie, de helft van de gesnipperde bieslook en het sap van een 1/2 citroen. 
Spoel de kabeljauwfilets met koud water en dep heel goed droog. Leg 1 tot 1,5 uur in de marinade. 
Snijd de filets heel fijn met een scherp mes en meng dit met de resterende sjalot, olijfolie, bieslook en het sap van een ½ citroen. Smaak af met flink zeezout. 

Avocadomousse.: Pureer de avocado’s met citroensap. Stop de pit terug in de mousse en zet weg in de koeling. (de pit zou verkleuring tegengaan??) 

Komkommerbavarois: Maak het sap door de komkommer te pureren met de blender. Passeer door een fijne zeef. 
Verwarm het sap lauwwarm en los daar de geweekte gelatine in op. Laat het sap afkoelen en voeg de halfopgeklopte room toe. Breng stevig op smaak met zeezout en witte peper. Doe de massa in 14 metalen vormpjes (torentjes) en laat opstijven in de koeling/vriezer. 

 Basillicummayonaise: Snijd 15 g basilicum heel fijn in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer. Voeg 4 el mayonaise, 6 el Griekse yoghurt en 2 tl mosterd toe en meng alles tot een dikke, groene saus. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

 

Comments

Comments are closed.