Rabarber Crumble (8 pers.)

juni 20, 2011 · Posted in  
Posted 20 juni 2011 by Remko

Posted in : Cuisines :

Ingredients

  • 1,25 kilograms rabarber
  • 1,5 vanillestokje
  • 350 grams kristalsuiker
  • 200 grams bloem
  • 175 grams hazelnoten
  • 100 grams harde boter

Directions

Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en enigszins buigzaam zijn. De jonge stelen kun je direct verwerken, oudere wat stuggere stelen eerst even schillen……

 Hulpmiddelen:

Ovenschaal, oven voorverwarmen op 180gr.

 Voorbereiding:

Vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Rabarber in stukjes snijden. hazelnoten fijn hakken, boter in klontjes.

 Bereidingswijze:

Meng de rabarber met de 200gr. suiker en het vanillemerg.Schep dit mengsel in een ovenschaal. Meng voor de kruimellaag de bloem 150gr..suiker en fijngehakte noten en verkruimel de boter er met vingertoppen door. Strooi de kruimellaag over de rabarber en bak de crumble ca. 30 minuten in midden van de oven.

Comments

Comments are closed.