Rabarbercompote

juni 20, 2011 · Posted in  
Posted 20 juni 2011 by Remko

Posted in : Cuisines :

Ingredients

  • 1,25 kilograms rabarber
  • 3 sinaasappels
  • 100 grams kristalsuiker
  • 275 ml. slagroom
  • 1,5 vanillestokje
  • 275 grams mascarpone

Directions

Voorbereiding:

Maak de rabarber schoon en snijd hem grof. Pers de sinaasappels uit. Meng het sap met 75 g suiker en breng aan de kook met de rabarber. Kook de rabarber in ca. 10 min. zacht. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

Bereidingswijze:

Klop de slagroom stijf met 25 g suiker. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Klop het vanillemerg door de mascarpone. Spatel er de slagroom doorheen. Serveer met de rabarbercompote.

Comments

Comments are closed.