Rabarberijs (8 pers.)

juni 20, 2011 · Posted in  
Posted 20 juni 2011 by Remko

Posted in : Cuisines :

Ingredients

  • 700 grams jonge rabarber in stukjes
  • 175-200 grams kristalsuiker
  • 1,3 dl. slagroom, lobbig geklopt
  • 100 grams gehakte suikernootjes

Directions

Bereidingswijze:

  • Meng suiker, rabarber en 2 el water en kook dit circa 15 min. op heel zacht vuur tot de rabarber zacht is.
  • Laat afkoelen en pureer het rabarbermengsel, zeef het eventueel.
  • Klop de slagroom erdoor en bevries het mengsel in een ijsmachine.
  • Of bevries het in circa 6 uur in een diepvriesdoos in de diepvries.
  • Schep het mengsel elk uur door met een vork als u het in een diepvriesdoos bevriest.
  • Strooi bij het opdienen wat gehakte suikernootjes over het ijs.

Comments

Comments are closed.